Αυτό που τραβάει η ψυχή σου ξαφνικά είναι μια ρεβιθάδα; Και πολύ καλά κάνει! Τα ρεβίθια είναι από τα όσπρια που τρώγονται ευχάριστα σε όλες τις καιρικές συνθήκες και στραγγισμένα από τη σάλτσα τους ενσωματώνονται τέλεια σε σαλάτες, μεταμορφώνοντας τις σε ένα πλήρες γεύμα!
Κοίτα
τι θα κάνεις εσύ τώρα για να έχεις ένα ζεστό φαγάκι με πλούσια πικάντικη σάλτσα! Αφού έχεις αφήσει σε νερό να φουσκωσουν όλη
νύχτα 1/2 κιλό ρεβίθια, τα βράζεις λίγο, τα ξαφρίζεις, τα ξεπλένεις και
τα βάζεις σε καθαρό νεράκι με το 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα
σκόρδο, 2 καρότα ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι, λίγο κάρυ, λίγο αποξηραμένο
κόλιανδρο, 2 δαφνόφυλλα, χυμό και ξύσμα 1 πορτοκαλιού, 1 κουτ.σ. πελτέ ντομάτας και ελαιόλαδο.
Άφησε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας ζεστό νερό,
οπότε δεις ότι χρειάζεται. Μόλις δεις ότι είναι έτοιμο το φαγητό
ανακατεύεις 1 γενναία κουταλιά ταχίνι με το χυμό 1 λεμονιού και το
προσθέτεις στην κατσαρόλα, αφήνοντας να πάρει μια τελευταία βράση και να
χυλώσει. Αυτό ήταν!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια