Κλαφουτί

Το Clafoutis είναι ένα ελαφρύ και εύκολο γλυκάκι από τη Γαλλία που γίνεται κυρίως με κεράσια και μάλιστα χωρίς να τους αφαιρέσεις τα κουκούτσια, έτσι ώστε να δώσουν λίγη από την πικρή τους γεύση με το ψήσιμο. Nα θυμάσαι πως στην ουσία πρόκειται για κάτι ανάμεσα σε ψημένη κρέμα και πίτα με φρουτένια γεύση.
Αρχικά προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και βουτυρώνεις μια ταρτιέρα 22-24 εκ. ή ένα μικρό ταψάκι. Πλένεις 250 γραμ. κεράσια και τα αφήνεις σε λίγο απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Ζεσταίνεις 1 κούπα γάλα και λιώνεις μέσα της 1 κουταλιά βούτυρο. Το αφήνεις στην άκρη και χτυπάς 3 αυγά με 2/3 κούπας ζάχαρη και προσθέτεις 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας, 3/4 κούπας αλεύρι και λίγο αλάτι στη μύτη του κουταλιού. Στο τέλος προσθέτεις το ζεστό γάλα και ανακατεύεις καλά να δημιουργηθεί ένα υγρό μείγμα.
Βάζεις τα κεράσια στην ταρτιέρα και περιχύνεις με το μείγμα. Ψήνεις για 40 λεπτά περίπου.
Σερβίρεις το κλαφουτί χλιαρό πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη άχνη. 
*****
Η αυθεντική γαλλική συνταγή λέει ότι τα κεράσια πρέπει να είναι με το κουκούτσι τους, αλλά φυσικά αν θέλεις μπορείς να τα βγάλεις προηγουμένως.
*****
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το έχω φτιάξει και με φράουλες  κι έγινε ακόμα πιο ζουμερό και αρωματικό. Η επιλογή είναι δική σου και αναλόγως την εποχή των φρούτων μπορείς να δοκιμάσεις και με μήλα, αχλάδια, ροδάκινα, βερίκοκα ή όποιο άλλο φρούτο σου αρέσει!
 
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια