Γαλατόπιτα με ινδοκάρυδο

Αν σε έχει πιάσει μια επιθυμία για καρύδα τώρα τελευταία θα σου πω πως μπορείς να την προσθέσεις και σε ήδη γνωστές σου συνταγές για να έχεις ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα! Η γαλατόπιτα ή γαλόπιτα όπως την έμαθα από τη γιαγιά μου, είναι μια τέτοια συνταγή που με την προσθήκη του τριμμένου ινδοκάρυδου απογειώνεται! Δοκίμασε τη και θα με θυμηθείς!
Αρχικά βάζεις 1 κούπα τριμμένο ινδοκάρυδο με 4 κούπες νερό στο μπλέντερ και σουρώνεις το ρόφημα που δημιουργείται. 
Φυλάς το ινδοκάρυδο γιατί θα το χρησιμοποιήσεις στην κρέμα κι αυτό. Συνολικά χρειάζεσαι 5 κούπες γάλα, οπότε συμπληρώνεις την ποσότητα που χρειάζεται με το γάλα που προτιμάς, καρύδας ή αγελαδινό και το βάζεις να ζεσταθεί με 1 1/2 κούπα ζάχαρη και 1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας. Μόλις ζεσταθεί προσθέτεις μέσα 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι και ανακατεύεις μέχρι να γίνει κρέμα. Βγάζεις από τη φωτιά και ανακατεύεις μέσα 1 κουταλιά βούτυρο καρύδας ή το βούτυρο που χρησιμοποιείς συνήθως και το ινδοκάρυδο που κράτησες από το ρόφημα που έφτιαξες νωρίτερα. Χτυπάς 2 αυγά και τα προσθέτεις στην κρέμα κι αυτά. Για να μη σου "κόψει", ρίχνεις πρώτα 3 - 4 κουταλιές από τη ζεστή κρέμα στα αυγά, και μετά προσθέτεις το μείγμα στην κατσαρόλα.

Βουτυρώνεις ένα ταψάκι και μεταφέρεις την κρέμα. Πασπαλίζεις με λίγο ινδοκάρυδο και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς, μέχρι να πάρει χρώμα η γαλατόπιτα. Αφήνεις να κρυώσει και κόβεις σε κομμάτια. 
Σερβίρεις πασπαλισμένη με κανέλα ή ζάχαρη άχνη ή και με τα δύο μαζί.

*Την ίδια κρέμα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και για μια μπουγάτσα καρύδας ή ένα γαλακτομπούρεκο καρύδας.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Πολύ ωραία και εύκολη συνταγή!!!!
    Η ποσότητα της ζάχαρης μου φαίνεται μεγάλη, λέω να την δοκιμάσω με στέβια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Marie-Anne Μαριάννα μου για την ποσότητα της ζάχαρης ίσως να έχεις δίκιο γιατί η συνταγή που έχω είναι από τη γιαγιά και παλιά δεν την τσιγκουνεύονταν τη ζάχαρη στα γλυκά, είναι η αλήθεια! Και με λιγότερη σίγουρα δεν αλλάζει η γεύση. Με στέβια δεν την έχω δοκιμάσει αλλά γιατί όχι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή