Κλαφουτί με φράουλες

Το Clafoutis είναι ένα ελαφρύ και εύκολο γλυκάκι που γίνεται κυρίως με κεράσια και μάλιστα χωρίς να τους αφαιρέσεις τα κουκούτσια, 
έτσι ώστε να δώσουν λίγη από την πικρή τους γεύση με το ψήσιμο. Εγώ σήμερα το δοκίμασα με φράουλες μιας και τελειώνει 
όπου να' ναι η εποχή τους κι αργότερα έρχεται και η σειρά της κλασικής συνταγής. Με τις φράουλες έγινε ακόμα πιό ζουμερό
και αρωματικό. Αν επιλέξεις να το φτιάξεις να θυμάσαι πως στην ουσία πρόκειται για μια ψημένη κρέμα με φρουτένια γεύση.
Αρχικά προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνεις μια ταρτιέρα ή ένα μικρό ταψάκι. Πλένεις και αφαιρείς
 τα κοτσάνια από 250 γραμ. φράουλες και τις αφήνεις σε λίγο απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν. Ζεσταίνεις 1 κούπα γάλα και λιώνεις 
μέσα της 1 κουταλιά βούτυρο. Το αφήνεις στην άκρη και χτυπάς 3 αυγά με 2/3 κούπας ζάχαρη και προσθέτεις 1 βανίλια
3/4 κούπας αλεύρι και λίγο αλάτι στη μύτη του κουταλιού. Στο τέλος προσθέτεις το γάλα και ανακατεύεις καλά να δημιουργηθεί 
ένα υγρό μείγμα. Βάζεις τις φράουλες στην ταρτιέρα και περιχύνεις με το μείγμα. Ψήνεις για 40 λεπτά περίπου.
Σερβίρεις χλιαρό πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη άχνη. 
*****
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο γίνεται και με κεράσια. Εγώ δεν το έχω φτιάξει ποτέ με τα κουκούτσια αλλά φέτος λέω 
να το δοκιμάσω έτσι. Κάτι παραπάνω ξέρουν οι Γάλλοι που το φτιάχνουν έτσι!

2 σχόλια:

 

Κάτι νόστιμο

Αναγνώστες