Κουραμπιέδες

 

Χριστούγεννα χωρίς κουραμπιέδες; Με τίποτα! Παρέα με τους φίλους τους, τα μελομακάρονα, κάνουν δυνατή την παρουσία τους σε όλα τα σπίτια και έστω για το καλό μια δόση θα ψηθεί σε κάθε φούρνο! Πάμε να δούμε τους αρωματικούς βουτυρένιους κουραμπιέδες που μπορείς να φτιάξεις και σε μικρές μπουκίτσες για να μην αφήνουν σημάδια πίσω τους! Αν μειώσεις το μέγεθος τους μειώνεις και το χρόνο ψησίματος στα 20 λεπτά.

Let it snow...  

Χτυπάς καλά με το μίξερ 1 κούπα βούτυρο με 1/4 κούπας άχνη. Προσθέτεις 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας, ελάχιστο αλάτι και 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ. και ζυμώνεις μέχρι να ενωθούν. Προσθέτεις 1/2 κούπα χοντροκομμένα αμύγδαλα που έχεις καβουρντίσει και τα έχεις αφήσει να κρυώνουν εντελώς. Πλάθεις μπαλάκια και ψήνεις στους 180 βαθμούς 30 λεπτά περίπου. Ο κουραμπιές είναι ουσιαστικά ένα τραγανό μπισκότο, οπότε θέλεις να είναι καλά ψημένος. Μόλις βγουν από το φούρνο τους ραντίζεις με ούζο και τυλίγεις με άχνη να κολλήσει πάνω τους. Βάζεις σε πιατέλα και μόλις κρυώσουν πασπαλίζεις με άχνη.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια