Η ιδέα και η παρασκευή αυτού του πεντανόστιμου και εντυπωσιακού στην όψη, κέικ είναι της μικρής μου βοηθού, της βαφτιστήρας μου, που από πολύ πολύ νωρίς έχει αγαπήσει την κουζίνα και τα μαγειρέματα. Στα 8 της χρόνια μου ζήτησε δώρο γενεθλίων ένα κανονικό μίξερ σαν το δικό μου, "αλλά ροζ" γιατί τα παιχνίδια δεν την ικανοποιούσαν πια κι ένα ωραίο τετράδιο να γράφει τις συνταγές της. Τώρα, στα 10, έχει άποψη για όλα, απολαμβάνει να πηγαίνουμε για ψώνια σε καταστήματα με υλικά ζαχαροπλαστικής και κουζινικά και θέλει να της αφήσω τους κωδικούς του blog, όταν κουραστώ να γράφω συνταγές, για να το συνεχίσει εκείνη. Αφού κανονίσαμε τα κληρονομικά μας λοιπόν, μπήκε στην κουζίνα, έβαλε ποδιά και μας έφτιαξε το κέικ της.
Αν θέλεις να το φτιάξεις κι εσύ για ένα κάλεσμα ή για να αλλάξει λίγο το κέικ της εβδομάδας στο σπίτι, ξεκινάς σπάζοντας σε μεγάλα κομμάτια 2 πακέτα μπισκότα Οreo, από τα οποία έχεις αφαιρέσει την κρέμα και την έχεις κρατήσει σε ένα μπολάκι ξεχωριστά.
Σε ένα σκεύος χτυπάς για λίγο με το σύρμα 1/2 κούπα ηλιέλαιο με 3/4 κούπας ζάχαρη και προσθέτεις ένα ένα 2 αυγά, 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας, 1/2 κούπα γάλα και στο τέλος 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Προσθέτεις τα μπισκότα Oreo και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά.
Αφού το κέικ κρυώσει εντελώς χτυπάς 100 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί και προσθέτεις 100 γραμ. τυρί κρέμα και την κρέμα που έχεις κρατήσει από τα μπισκότα. Απλώνεις την κρέμα στην επιφάνεια του κέικ και πασπαλίζεις με τρίμματα μπισκότου και μερικά ολόκληρα μπισκότα.
Διατηρείς το κέικ στο ψυγείο και πριν το σερβίρεις το αφήνεις για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Εναλλακτικά έχεις την κρέμα στο ψυγείο και γαρνίρεις κάθε κομμάτι κέικ ξεχωριστά όταν το σερβίρεις.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!





0 Σχόλια