Σιροπιαστές φωλιές με ξηρούς καρπούς και γκανάς

Αν πιστεύεις ότι είναι δύσκολο να φτιάξεις αυτά τα μικρά εξαιρετικά γλυκάκια, κάνεις μεγάλο λάθος. Έλα να σου δείξω τον τρόπο που γίνονται και θα τα φτιάξεις για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου σε κάθε γιορτινή μέρα! 


Σε μια κατσαρόλα βάζεις 200 γραμ. ζάχαρη, 200 ml νερό, 1 ξύλο κανέλας και 1 φλούδα λεμονιού. Βράζεις το σιρόπι 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και το αφήνεις να κρυώσει εντελώς.

Λιώνεις 200 γραμ. βούτυρο και αφήνεις να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία. 

Ψιλοκόβεις 100 γραμ. αμύγδαλα και 100 γραμ. καρύδια και τα ανακατεύεις με 1/2 κουτ.γλ. κανέλα και λίγο τριμμένο γαρίφαλο στη μύτη του κουταλιού. 

Για 24 φωλιές θα χρειαστείς 12 φύλλα κρούστας. Κόβεις το κάθε φύλλο στη μέση κατά πλάτος και ραντίζεις με λίγο βούτυρο. Τυλίγεις από τη μια πλευρά με τη βοήθεια ενός ξύλου για σουβλάκια σε ρολό και αφήνοντας 3-4 εκατοστά στο τέλος σουρώνεις το φύλλο πιέζοντας από τις δυό μεριές προς το κέντρο. Αφαιρείς το ξυλάκι και τυλίγεις σε φωλίτσα πιέζοντας τις άκρες να κολλήσουν με λίγο βούτυρο. Συνεχίζεις το ίδιο με όλα τα φύλλα και τα βάζεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα. 

Βουτυρώνεις με όσο βούτυρο έχει περισσέψει καλά από πάνω όλες τις φωλιές και ψήνεις 30 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Μόλις βγουν οι φωλιές από το φούρνο σιροπιάζεις αμέσως με το κρύο σιρόπι. Μοιράζεις τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς μέσα στις φωλιές και τις αφήνεις να απορροφήσουν όλο το σιρόπι μέχρι να κρυώσουν. 






 

Ζεσταίνεις σε ένα κατσαρολάκι 80 ml κρέμα γάλακτος και ψιλοκόβεις 80 γραμ. μαύρη κουβερτούρα. Μόλις ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος την ρίχνεις πάνω στην κουβερτούρα και ανακατεύεις να δημιουργηθεί μια ωραία γκανάς. Περιχύνεις προσεκτικά την κάθε φωλιά με την γκανάς στο κέντρο καλύπτοντας τους ξηρούς καρπούς και πασπαλίζεις με μια μικρή ποσότητα τριμμένων ξηρών καρπών. 


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!


 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια