Ξεροψημένο, τέλεια σιροπιασμένο φύλλο, ξηροί καρποί και αρωματισμένη κρέμα σε έναν τέλειο συνδυασμό! Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο;
Ξεκινάς φτιάχνοντας το σιρόπι γιατί πρέπει να έχει κρυώσει όταν βγούν οι φλογέρες από το φούρνο. Σε ένα κατσαρολάκι θα βάλεις 100 ml νερό, 150 γραμ. ζάχαρη κι 1 ξύλο κανέλας και βάζεις να βράσει 3-4 λεπτά από το σημείο βρασμού. Στίβεις στο σιρόπι λίγες σταγόνες χυμό λεμόνι και βάζεις μέσα να διαλυθεί 1 κουτ.σ. μέλι. Αφήνεις εκτός εστίας να κρυώσει.
Ψιλοκόβεις 150 γραμ. ξηρούς καρπούς ανάμεικτους, αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια και φιστίκια Αιγίνης, ωμά και ανάλατα. Μπορείς να τα κόψεις στον πολυκόφτη κάνοντας κοφτά κοψίματα για να μη γίνουν σκόνη. Ανακατεύεις στο μείγμα 2 κουτ.σ. ζάχαρη και 1 κουτ.γλ. κανέλα.
Λιώνεις 100 γραμ. βούτυρο και το αφήνεις στην άκρη να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία.
Για 24 φλογέρες θα χρειαστείς 8 φύλλα κρούστας που θα κόψεις σε 3 λωρίδες κατά μήκος και κάθε λωρίδα σε 4 κομμάτια.
Αρχικά βουτυρώνεις 2 φύλλα κρούστας και πασπαλίζεις τη μισή ποσότητα από το μείγμα ξηρών καρπών. Σκεπάζεις με άλλα 2 φύλλα, βουτυρωμένα κι αυτά και κόβεις σε 12 κομμάτια. Επαναλαμβάνεις το ίδιο και με τα υπόλοιπα 4 φύλλα.
Για να τυλίξεις τις φλογέρες μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους ειδικούς μεταλλικούς κυλίνδρους που υπάρχουν στο εμπόριο ή να χρησιμοποιήσεις λαδόκολλες. Τσαλακώνεις μια λαδόκολλα κατά μήκος σαν λεπτό μασούρι κ την τυλίγεις με μια ακόμη λαδόκολλα. Κόβεις κομμάτια περίπου 10 εκατοστών και τυλίγεις τα φύλλα βάζοντας διαγώνια τον κάθε κύλινδρο στα τετράγωνα κομμάτια φύλλων κρούστας, για να έχεις τελείωμα με τις μύτες από τα φύλλα. Βουτυρώνεις τους κυλίνδρους πριν τυλίξεις το φύλλο και τα βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα με την ένωση από κάτω για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Στο τέλος περιχύνεις τους κυλίνδρους με όσο βούτυρο έχει περισσέψει.
Ψήνεις στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά ελέγχοντας να τα βγάλεις μόλις πάρουν χρώμα.
Αφήνεις λίγα λεπτά να πέσει η θερμοκρασία και αφαιρείς τους εσωτερικούς κυλίνδρους. Βουτάς στο κρύο σιρόπι και βάζεις τις φλογέρες σε ένα ταψί γυρίζοντας μερικές φορές για να σιροπιαστούν καλά απ' όλες τις πλευρές. Αφήνεις μερικές ώρες να τραβήξουν το σιρόπι και φτιάχνεις την κρέμα.
Χτυπάς 200 ml κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προθέτεις 50 γραμ. άχνη κοσκινισμένη και 200 γραμ. τυρί κρέμα. Αρωματίζεις με ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι, κανέλα ή 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια. Μπορείς φυσικά να κάνεις και συνδυασμό κάποιων. Βάζεις την κρέμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίσεις τις φλογέρες, Στις άκρες τους πασπαλίζεις με τριμμένους ξηρούς καρπούς.
Μπορείς να ψήσεις τις φλογέρες από την προηγούμενη ημέρα και τη μέρα που θα τις σερβίρεις να τις γεμίσεις με την κρέμα για να μη νοτίσουν και μαλακώσει πολύ το φύλλο στο ψυγείο.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!





0 Σχόλια