Καριόκες με χουρμάδες και καρύδια

Χωρίς καμία υπερβολή αυτές οι καριόκες είναι οι πιο νόστιμες που έχω δοκιμάσει. Διαφορετικές στα υλικά αλλά η γεύση τους δεν διαφέρει καθόλου από αυτές του ζαχαροπλαστείου.  

Βάζεις στον πολυκόφτη 100 γρ. βρώμη να γίνει σκόνη και τη βάζεις σε ένα σκεύος. Στη συνέχεια βάζεις 100 γραμ. καρύδια στον πολυκόφτη και τα κόβεις με 2-3 κοφτά πατήματα να μη γίνουν χοντρά τρίμματα. Τα βάζεις κι αυτά στο σκεύος με τη βρώμη και βάζεις στον πολυκόφτη 15 βασιλικούς χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια τους, που αν θέλεις τους βάζεις για 3 λεπτά σε ζεστό νερό να μαλακώσουν. Τους πολτοποιείς μέχρι να γίνουν μια πάστα και την μεταφέρεις κι αυτή στο σκεύος με τα υπόλοιπα. 

Προσθέτεις στο μείγμα 1 κουτ.γλ. κανέλα, 1/4 κουτ.γλ. γαρίφαλο, 2 κουτ.σ. μέλι, ψιλοκομμένη τη φλούδα 1 χοντρόφλουδου πορτοκαλιού, (αφαιρώντας το περισσότερο από το λευκό μέρος) που προηγουμένως έχεις βράσει σε λίγο νερό να μαλακώσει και την έχεις ανακατέψει με το μέλι, ξύσμα 1 πορτοκαλιού και ζυμώνεις όλα μαζί. Απλώνεις το μείγμα σε ένα κομμάτι μεμβράνη και τυλίγεις να δημιουργήσεις ένα μπαστουνάκι που μετά θα κόψεις σε φέτες. Βάζεις το μπαστούνι στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου να παγώσει και κόβεις σε λεπτές φέτες μικρότερες του 1 εκατοστού. Εμένα μου βγήκαν 20 καριόκες με αυτές τις ποσότητες. 


Λιώνεις 200 γρ. κουβερτούρα και βουτάς τις καριόκες μέσα. Στραγγίζεις την περίσσια κουβερτούρα και τις βάζεις σε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Πασπαλίζεις με λίγο τριμμένο καρύδι και τις αφήνεις να μείνουν εκεί μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Αν θέλεις μετά τις τυλίγεις μία μία σε αλουμινόχαρτο. Διατηρούνται εκτός ψυγείου αλλά αν θέλεις πολύ σκληρή τη σοκολάτα μπορείς να τις έχεις και στο ψυγείο. 


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια