Αρακάς με αγκινάρες αυγολέμονο



Ο αρακάς με τις αγκινάρες είναι από τα πιο ωραία ταιριάσματα στην κατσαρόλα! Το αυγολέμονο έρχεται να ολοκληρώσει τη νοστιμιά τους!

Βάζεις στην κατσαρόλα σου 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 12 αγκινάρες καθαρισμένες, 300 γραμ. αρακά, 3 καρότα σε φετούλες, 1/3 κούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρεις για λίγο τα υλικά σου μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι και προσθέτεις ξύσμα 1 λεμονιού και ζεστό νερό μέχρι να σκεπάζει το φαγητό. Σιγοβράζεις περίπου για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά οι αγκινάρες και ο αρακάς προσέχοντας μήπως χρειαστεί λίγο νερό ακόμα κατά τη διάρκεια του βρασμού. Λίγο πριν σβήσεις την εστία προσθέτεις 1/3 κούπας άνηθο ψιλοκομμένο. Αφήνεις την κατσαρόλα 10 λεπτά εκτός εστίας να πέσει η θερμοκρασία και ξεκινάς να φτιάξεις το αυγολέμονο. 

Ξεχωρίζεις το ασπράδι από 1-2 αυγά, αναλόγως πόσο πλούσιο θέλεις το αυγολέμονο, και το χτυπάς σε μια ελαφριά μαρέγκα. Προσθέτεις τον κρόκο συνεχίζοντας το χτύπημα και στη συνέχεια το χυμό 1 μεγάλου λεμονιού. Θα δείς ότι τώρα έχει δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα. Θα πάρεις με μια κουτάλα λίγο λίγο από ζουμάκι της κατσαρόλας και προσεκτικά θα το ρίξεις μέσα στο αυγολέμονο συνεχίζοντας να το χτυπάς για να ζεσταθούν τα αυγά και να μην ψηθούν και κόψει η σάλτσα όταν μπει στο καυτό φαγητό. Μόλις έχει ζεσταθεί αρκετά το αυγολέμονο το μεταφέρεις στην κατσαρόλα και την κουνάς προσεκτικά κυκλικά να πάει παντού. Αν θέλεις πιο ξινό το φαγητό σου δοκιμάζεις και προσθέτεις λίγο χυμό λεμόνι ακόμα. Σερβίρεις στα πιάτα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

*Εγώ όταν είναι εποχή της αγκινάρας αγοράζω περισσότερες, τις καθαρίζω και τις αποθηκεύω στην κατάψυξη για τα μαγειρέματα την εποχή που δεν τις βρίσκουμε φρέσκιες. Υπάρχουν όμως κατεψυγμένες καθαρισμένες και στο εμπόριο, αν δεν θέλεις να κάνεις αυτή την διαδικασία. 


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!     

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια