Σπανακοπρασόπιτα με ζύμη "κουρού"

Η ζύμη κουρού είναι από τις πιο εύκολες που μπορεί να φτιάξει και ένας αρχάριος στη μαγειρική. Σήμερα θα σου δείξω πώς θα φτιάξεις μια ζύμη που μοιάζει πολύ με κουρού αλλά είναι ζυμωμένη με ελαιόλαδο και θα τη γεμίσουμε με πράσο, σπανάκι, φέτα και μυρωδικά. 

Αρχικά ψιλοκόβεις 400 γρ. πράσα και 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρεις να μαλακώσουν σε ένα μεγάλο τηγάνι με 3-4 κουτ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις γυαλίσουν προσθέτεις 400 γρ. σπανάκι να μαραθεί κι αυτό και στο τέλος 1 ματσάκι άνηθο. Αλατοπιπερώνεις και αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά. 

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζυμώνεις 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό, 1/2 κεσεδάκι ελαιόλαδο, 1 αυγό και λίγο αλάτι
 
Χωρίζεις στη μέση και ανοίγεις δυό φύλλα, 1/2 εκατοστό πάχος, με το χέρι. Στρώνεις λαδόκολλα σε ένα ταψί 30Χ40 εκ. περίπου και βάζεις το ένα φύλλο. 
 
Προσθέτεις στη γέμιση 400 γρ. τρίμματα φέτας, ανθότυρο ή το λευκό τυρί που σου αρέσει και 1 αυγό. Ανακατεύεις καλά και απλώνεις τη γέμιση πάνω στη ζύμη.
Ανοίγεις και το δεύτερο φύλλο πάνω σε μια λαδόκολλα για να το μεταφέρεις εύκολα στο ταψί και καλύπτεις με αυτό τη γέμιση. Χαράζεις τα κομμάτια και αλείφεις με 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο γάλα. Αν θέλεις πασπαλίζεις με σουσάμι

Ψήνεις 30 λεπτά περίπου μέχρι να δείς ότι έχει πάρει ωραίο χρώμα η πίτα σου.  

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια