Εύκολη σάλτσα τόνου με κάπαρη και ελιές για ζυμαρικά


Όταν δεν έχεις αρκετό χρόνο αλλά θέλεις να φτιάξεις ένα γευστικό γεύμα, τα ζυμαρικά είναι μονόδρομος! Η κόκκινη σάλτσα με τόνο, κάπαρη και ελιές είναι από τις καλύτερες παρέες που θα μπορούσαν να έχουν! 


Ξεκινάς βράζοντας 400 γραμ. ζυμαρικά που προτιμάς και παράλληλα σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζεις 3 κουτ.σ. ελαιόλαδο σοτάρεις 1 μικρό κρεμμύδι και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Προσθέτεις 1 κονσέρβα τόνο σε νερό στραγγισμένη από τα υγρά, 10 ελιές ψιλοκομμένες, 2 κουτ.σ. κάπαρη και 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση. Σβήνεις με 1 σφηνάκι λευκό κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις 1 κούπα τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζεις τη σάλτσα 5 λεπτά και μεταφέρεις τα ζυμαρικά, που σχεδόν έχουν βράσει, να απορροφήσουν τη σάλτσα ανακατεύοντας για 1 λεπτό στην εστία. Στο τέλος βάζεις ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και σερβίρεις αν θέλεις με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα. 


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια