Τρουφάκια Oreo με λευκή σοκολάτα

Τα τρουφάκια αυτά τα έχω φτιάξει περισσότερες φορές από κάθε άλλο μικρό κέρασμα, αλλά ποτέ δεν την είχα αναρτήσει στο blog γιατί τη θεωρούσα από αυτές που είναι τόσο απλές που τη θυμάται ο άλλος όταν του πεις τα υλικά. Και έτσι είναι! 

Τρίβεις στο multi 4 πακέτα μπισκότα oreo να γίνουν σκόνη, κρατάς 2 κουτ. σούπας τρίμμα για να βάλεις πάνω από την επικάλυψη και τα υπόλοιπα τα ζυμώνεις με 2 πακέτα τυρί κρέμα των 200 γραμ. Βάζεις το μείγμα για κανένα μισάωρο στο ψυγείο να σφίξει. Πλάθεις μικρά τρουφάκια (βγαίνουν περίπου 60 τρουφάκια) και τα βάζεις πάλι στο ψυγείο μέχρι να λιώσεις την κουβερτούρα. Σε μπεν μαρί λιώνεις 400 γραμ. λευκή κουβερτούρα. Χωρίς να θέλω να κάνω διαφήμιση θα σου πω ότι η λευκή κουβερτούρα που είναι η μόνη που λιώνει ωραία χωρίς να σφίξει είναι η Dessert της Nestle. Έχω δοκιμάσει κι άλλες και είναι δύσκολο να τις χρησιμοποιήσεις για επικάλυψη γιατί δε γίνονται εντελώς ρευστές όταν λιώνουν. 

Βουτάς ένα ένα τα τρουφάκια στην κουβερτούρα, πασπαλίζεις με λίγο τριμμένο μπισκότο και τα τοποθετείς πάνω σε ένα δίσκο με λαδόκολλα που χωράει στο ψυγείο σου. Τα αφήνεις στο ψυγείο και τα βγάζεις λίγο πριν τα σερβίρεις για να έρχεται η σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου. Απλούστατο; 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια