Μια τάρτα τυριών είναι πάντα ευπρόσδεκτη σε ένα τραπέζι σαν ορεκτικό αλλά και σαν κυρίως γεύμα συνοδεία μιας σαλάτας!
Μεταφέρεις τη ζύμη με τη βοήθεια της λαδόκολλας αναποδογυρίζοντας τη πάνω στην ταρτιέρα και κόβεις όση ζύμη περισσεύει γύρω γύρω. Αν κάπου σου σπάσει, δεν υπάρχει πρόβλημα, πιέζεις λίγο στο σημείο και ενώνεται πάλι η ζύμη. Τρυπάς όλη την επιφάνεια της ζύμης με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει και ψήνεις για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Αν θέλεις μπορείς πριν τη βάλεις στο φούρνο να καλύψεις τη ζύμη με μεμβάνη ή λαδόκολλα και να γεμίσεις την επιφάνεια με φασόλια ή ρεβίθια να έχει βάρος και να είναι πιο ομοιόμορφη η βάση της τάρτας, αλλά δεν είναι απαραίτητο γιατί δεν έχει διογκωτικά ή πολλά αυγά για να φουσκώσει.
Αφήνεις λίγο τη βάση της τάρτας να κρυώσει και παράλληλα σοτάρεις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 100 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον. Το βάζεις πάνω στη βάση της τάρτας και ανακατεύεις 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα, 200 γρ. μείγμα τυριών για ογκρατέν (γκούντα, έμενταλ, γραβιέρα ή και κάποιο άλλο τυρί που λιώνει), 100 γρ. φέτα τριμμένη, 200 γρ. γάλα, 2 κρόκους αυγών και πιπέρι. Αλάτι δε χρειάζεται γιατί τα τυριά είναι ήδη αλμυρά. Μεταφέρεις το μείγμα πάνω από το μπέικον στη βάση και αν θέλεις βάζεις στην επιφάνεια μερικά ντοματίνια ή κομματάκια πιπεριά Φλωρίνης. Ψήνεις 15 λεπτά ακόμα στους 180 βαθμούς στον αέρα να πάρει χρώμα η επιφάνεια και αφήνεις την τάρτα να κρυώσει ελαφρά πριν τη σερβίρεις.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια