Τυροπιτάκια κουρού με ελαιόλαδο και αλεύρι ολικής άλεσης

Τα αγαπημένα τυροπιτάκια μικρών και μεγάλων είναι έτοιμα να υποδεχτούν τη νέα σχολική χρονιά και να γεμίσουν τα ταπεράκια μας!

Σε ένα μπολ ζυμώνεις 1 πακέτο φαρίνα ολικής άλεσης, 1 κούπα ελαιόλαδο, 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%, 1 αυγό και 1/2 κουτ.γλ. αλάτι.

Αφήνεις τη ζύμη να ξεκουραστεί, τυλιγμένη σε μεμβράνη για 30 λεπτά και ετοιμάζεις τη γέμιση. Ανακατεύεις 400 γρ. ανθότυρο ή φέτα ή ανάμεικτα αν προτιμάς με 1 κρόκο αυγού και λίγο πιπέρι.

Ανοίγεις τη ζύμη σε δισκάκια περίπου 10 εκ. διάμετρο και στο κέντρο βάζεις 1 κουτ.γλ. από τη γέμιση. Διπλώνεις στη μέση και πιέζεις περιμετρικά με ένα πιρούνι να κλείσει καλά η ζύμη. Αλείφεις με κρόκο αυγού ή γάλα και ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Αν θέλεις πριν ψήσεις πασπαλίζεις τα τυροπιτάκια με σουσάμι.  

Μπορείς να αντικαταστήσεις 2-3 κουτ.σ. από το αλεύρι ολικής άλεσης με χαρουπάλευρο. Η γλυκιά του γεύση δίνει μια απίστευτη νοστιμιά σε συνδυασμό με την αλμυρή της γέμισης!


 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια