Αλμυρά κρακεράκια με πάπρικα και ρίγανη


Αλμυρά κρακεράκια που γίνονται εύκολα στο σπίτι και μπορείς να έχεις ανά πάσα στιγμή κάτι να τσιμπήσεις.

Σε ένα σκεύος βάζεις 250 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ., 125 γραμ. αλεύρι ολικής άλεσης που φουσκώνει μόνο του, 100 ml λευκό κρασί, 125 ml νερό (αν δε θέλεις να προσθέσεις αλκοόλ μπορείς να βάλεις όλη την ποσότητα σε νερό), 40 ml ελαιόλαδο, 60 γραμ. σουσάμι, λίγο αλάτι, 1 κουτ.γλ. καπνιστή πάπρικα, 1/2 κουτ.γλ. ρίγανη και 1/4 κουτ.γλ. σκόνη σκόρδο. Ζυμώνεις καλά, τυλίγεις τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνεις για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Χωρίζεις τη ζύμη σε δύο μέρη και ανοίγεις σε πολύ λεπτό φύλλο 2 χιλιοστών, με τον πλάστη ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας για μεγαλύτερη ευκολία. Με ένα κουπ πατ ή ένα ποτήρι κόβεις σε κρακεράκια και τα βάζεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Τα τρυπάς με ένα πιρούνι και ψήνεις στους 180 βαθμούς στον αέρα 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να δείς ότι έχουν στεγνώσει εντελώς κι έχουν γίνει τραγανά.

Αφήνεις τα κρακεράκια να κρυώσουν και τα φυλάς σε ένα βάζο ή σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.

Μπορείς να προσθέσεις τα μπαχαρικά ή τα μυρωδικά που προτιμάς και να βάλεις επιπλέον ηλιόσπορους, μαυροκούκι, παπαρουνόσπορο ή όποιους άλλους σπόρους θέλεις και να δημιουργήσεις διαφορετικές γεύσεις κάθε φορά.

Μπορείς να τα σερβίρεις με κάποιο ντιπ ή μια ποικιλία τυριών και πικάντικη μαρμελάδα

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια