Αλμυρές βάφλες με τυριά


Ποιος είπε ότι οι βάφλες γίνονται μόνο γλυκές; Ξεροψημένες, ζεστές αλμυρές βάφλες στο σπίτι για ένα απολαυστικό πρωινό και όχι μόνο...

Χτυπάς ελαφρά 2 αυγά και ανακατεύεις 80 ml ηλιέλαιο (μπορείς να βάλεις και λιωμένο βούτυρο, όμως σου λέω ότι με το ηλιέλαιο γίνονται ακόμα πιο αφράτες οι βάφλες), 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα ρίγανη τριμμένη, λίγο πιπέρι, 2 κούπες γάλα και στο τέλος 300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 1/2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύεις καλά για να έχεις ένα μείγμα χωρίς κομπάκια και προσθέτεις 100 γραμ. τριμμένη φέτα και 100 γραμ. τριμμένο κασέρι.
Αφήνεις στο ψυγείο σκεπασμένο για 30 λεπτά.



Λαδώνεις ελαφρά την επιφάνεια της βαφλιέρας και αφού ζεσταθεί βάζεις 3-4 κουτ.σ. από το μείγμα για κάθε βάφλα. Ψήνεις ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευής σου, περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι παίρνουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα. Τις επόμενες φορές δε χρειάζεται να λαδώσεις ξανά την επιφάνεια ψησίματος.
Σερβίρεις τις βάφλες σκέτες όπως είναι με λίγο μέλι που τους ταιριάζει πολύ!

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!  

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια