Η διαδικασία να φτιάξεις τα δικά σου φρέσκα ζυμαρικά, σίγουρα χρειάζεται
το χρόνο της αλλά δεν είναι δύσκολη. Αυτός ο
χρόνος αξίζει και με το παραπάνω όμως για να απολαύσεις ένα πιάτο, που δε συγκρίνεται σε τίποτα με τα
τυποποιημένα ζυμαρικά. Μια μέρα που το πρόγραμμα είναι λίγο πιο χαλαρό από εργασία και υποχρεώσεις μπορείς να παίξεις με τη ζύμη και να δημιουργήσεις τα δικά σου ζυμαρικά.
Σήμερα θα σου πω για την πιο απλή ζύμη που μπορείς να φτιάξεις χωρίς αυγά, παρά μόνο με αλεύρι και σιμιγδάλι. Βάζεις στον κάδο του μίξερ 200 γρ. αλεύρι μαλακό, 200 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό, 180 ml νερό και 1 πρέζα αλάτι. Ζυμώνεις για περίπου 10 λεπτά για να έχεις μια ζύμη ελαστική και εύπλαστη. Αν δεις ότι η ζύμη τρίβει και δεν ζυμώνεται εύκολα μπορείς να προσθέσεις λίγο νερό ακόμα κι αν δεις ότι κολλάει προσθέτεις ελάχιστο αλεύρι... Μόλις είναι έτοιμη τη ζυμώνεις λίγο με τα χέρια και δημιουργείς μια μπάλα. Την τυλίγεις με μεμβράνη και την αφήνεις να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Για τη γέμιση τώρα, σε ένα μπολ ανακατεύεις 100 γραμ. τριμμένη φέτα, 50 γραμ. γραβιέρα τριμμένη και 50 γραμ. τυρί κρέμα
να γίνει ένα μείγμα. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα και
κάποιο μυρωδικό όπως φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη ψιλοκομμένα. Φυσικά
μπορείς να επιλέξεις τα τυριά και τα μυρωδικά της δικής σου προτίμησης.
Ανοίγεις τη ζύμη σε λεπτό φύλλο 1-2 χιλιοστών είτε με έναν λεπτό πλάστη, είτε με την ειδική μηχανή για ζυμαρικά, αν έχεις. Αν επιλέξεις να ανοίξεις το φύλλο με πλάστη θα χρειαστείς λίγο μαλακό αλεύρι για να ανοίξεις το φύλλο χωρίς να κολλάει.
Βάζεις από 1/2 κουτ.γλ. από το μείγμα τυριών στο φύλλο ζύμης σε απόσταση 5-6 εκατοστών περίπου και καλύπτεις με ένα δεύτερο φύλλο ζύμης. Πατάς ελαφρά τα δύο φύλλα μεταξύ τους γύρω από τη γέμιση, προσέχοντας να βγει ο αέρας για να μην ανοίξουν κατά το βράσιμο και κόβεις με ένα μικρό κουπ πατ ως 5 εκατοστών ή μια ροδέλα κοπής ζύμης. Φυσικά το υπόλοιπο ζύμης που μένει γύρω από τα ζυμαρικά που κόβεις, το ξαναζυμώνεις για δημιουργήσεις κι άλλα ζυμαρικά.
Αφήνεις τα ζυμαρικά σε μια επιφάνεια που έχεις πασπαλίσει ελαφρά με αλεύρι μέχρι να τελειώσεις με όλα τα υλικά. Μπορείς να τα βράσεις αμέσως ή να τα συντηρήσεις για λίγες ώρες στο ψυγείο. Τα υλικά που σου έδωσα θα βγάζουν περίπου 600 γραμ. ζύμης και μαζί με τη γέμιση 800 γραμ. στο σύνολο.
Στη συνέχεια βάζεις νερό με λίγο αλάτι να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Βράζεις τα ζυμαρικά για 4-5 λεπτά το πολύ, αναλόγως το μέγεθος τους και τα στραγγίζεις.
Σερβίρεις τα ζυμαρικά σκέτα με λίγο βούτυρο και τριμμένο τυράκι ή με μια ελαφριά κόκκινη σάλτσα με βασιλικό και σκόρδο που τους ταιριάζει πολύ.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
0 Σχόλια