Ζυμαρικά ολικής άλεσης με λαχανικά και κουρκουμά

Οι μακαρονάδες με φρέσκα λαχανικά είναι από τα πιο εύκολα και νόστιμα πιάτα που μπορεί να φτιάξει ο καθένας στην κουζίνα του και να τα προσαρμόσει στις δικές του προσωπικές προτιμήσεις. Τα λαχανικά βγάζουν όλα τα αρώματα και τις γεύσεις τους όταν σοταριστούν για λίγα λεπτά στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο και ο κουρκουμάς τους δίνει μια σπιρτάδα χωρίς να καλύπτει όμως καμία από τις γεύσεις.


Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζεις 400 γραμ. ζυμαρικά ολικής άλεσης και τα στραγγίζεις 2 λεπτά πριν από τον προτεινόμενο χρόνο βρασίματος. Κρατάς 2 κούπες από το νερό του βρασμού και περιχύνεις τα ζυμαρικά με 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο.
Παράλληλα όσο βράζεις τα ζυμαρικά, σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρεις 300 γραμ. τουφίτσες μπρόκολο, 1 κόκκινη πιπεριά και 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες, 2 καρότα σε λωρίδες και 1 σκ.σκόρδο λιωμένη με 3-4 κουτ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτεις 1/2 κουτ.γλ. κουρκουμά, 1/4 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά, αλάτι, λίγο πιπέρι και 1 κούπα νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών. Σιγοβράζεις μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά κι αν χρειάζεται προσθέτεις λίγο ακόμα από το νερό. Μεταφέρεις στο τηγάνι τα ζυμαρικά, ανακατεύεις και σερβίρεις με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ή το τυρί που προτιμάς εσύ... Απλούστατο! 
 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!     
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια