Αρακάς κοκκινιστός με πατάτες


Ένα πιάτο γεμάτο αρώματα, νόστιμο και τόσο εύκολο να το φτιάξεις που συνήθως είναι το πρώτο λαδερό φαγητό που μαθαίνει κάποιος να μαγειρεύει!

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζεις 500 γραμ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο, 2-3 πατάτες σε μεγάλα κομμάτια, 2-3 καρότα σε ροδέλες, 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι και 1/4 κούπας ελαιόλαδο. Σοτάρεις για λίγα λεπτά όλα μαζί και προσθέτεις 1 κουτ.σ. πελτέ ντομάτας και 1 κούπα τριμμένη ντομάτα. Συμπληρώνεις με ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσει όλα τα υλικά και σιγοβράζεις το φαγητό για περίπου 30 λεπτά.

Προσθέτεις 1/4 κούπας ελαιόλαδο ακόμα και συνεχίζεις το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα του για 5-7 λεπτά δυναμώνοντας λίγο τη ένταση της εστίας. Στο τέλος και πριν σβήσεις την εστία προσθέτεις 1/2 κούπα άνηθο ψιλοκομμένο επιπλέον και το χυμό 1/2 λεμονιού και αφήνεις την κατσαρόλα σκεπασμένη με το καπάκι μέχρι να σερβίρεις. 
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!     

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια