Μείγμα για βάφλες σε βαφλιέρα



Οι βάφλες, αγαπημένες των μικρών και των μεγάλων παιδιών, γίνονται πολύ εύκολα στο σπίτι, αρκεί να προμηθευτείς την ειδική συσκευή, που πια υπάρχουν πολύ οικονομικές στο εμπόριο...

Χτυπάς 2 αυγά ελαφρά και ανακατεύεις 80 ml ηλιέλαιο (μπορείς να βάλεις και λιωμένο βούτυρο, όμως σου λέω ότι με το ηλιέλαιο γίνονται ακόμα πιο αφράτες οι βάφλες), 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας, ξύσμα πορτοκαλιού, 2 κουτ.σ. ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, 2 κούπες γάλα και στο τέλος 300 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή για όλες τις χρήσεις + 1 1/2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύεις καλά για να έχεις ένα μείγμα χωρίς κομπάκια και το αφήνεις στο ψυγείο σκεπασμένο για 30 λεπτά. 

Λαδώνεις ελαφρά την επιφάνεια της βαφλιέρας και αφού ζεσταθεί βάζεις 3-4 κουτ.σ. από το μείγμα για κάθε βάφλα. Ψήνεις ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευής σου, περίπου 4-5 λεπτά. Τις επόμενες φορές δε χρειάζεται να λαδώσεις ξανά την επιφάνεια ψησίματος. 

Σερβίρεις τις βάφλες με ότι σου αρέσει... Φρούτα, μέλι, παγωτό, σαντιγί, σιρόπι, λιωμένη σοκολάτα, μπισκότο τριμμένο, ξηρούς καρπούς... 

Μπορείς να δημιουργήσεις διάφορες γεύσεις στο μείγμα σου ανάλογα τις προτιμήσεις σου... Εδώ σου προτείνω να προσθέσεις αντί ξύσμα πορτοκαλιού ξύσμα λεμονιού και 1 κουτ.σ. παπαρουνόσπορο! Σερβίρεις με μύρτιλα και ένα ελαφρύ γλάσο με ζάχαρη άχνη και χυμό λεμονιού... 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια