Εύκολη και γρήγορη κολοκυθόπιτα στο air fryer

Η φριτέζα αέρος δίνει λύσεις όταν θέλεις να φτιάξεις κάτι γρήγορο αλλά και νόστιμο! Όπως μια κολοκυθόπιτα με φέτα για παράδειγμα που θα την απολαμβάνεις σε 20 λεπτάκια...

Τρίβεις 2 μέτρια κολοκύθια στο χοντρό τρίφτη, ψιλοκόβεις 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, λίγο άνηθο και λίγο μαϊντανό, τα αλατίζεις και τα στίβεις με το χέρι, να φύγουν τα πολλά υγρά. Χτυπάς 3 αυγά, ½ κούπα γιαούρτι, πιπέρι, λίγο αλάτι, 5-6 κοφτές κουτ.σ. αλεύρι γ.ο.χ., 1 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 1 κουτ.σ. ελαιόλαδο και τα ενώνεις με τα κολοκυθάκια και τα μυρωδικά. Στο τέλος ανακατεύεις 100 γραμ. τρίμματα φέτας.



Λαδώνεις ελαφρά ένα ταψάκι που χωράει στον κάδο του air fryer και πασπαλίζεις με ελάχιστο σιμιγδάλι. Βάζεις το μισό μείγμα και ψήνεις 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. 

Γυρίζεις την πίτα και ψήνεις 5 λεπτά ακόμα να ξεροψηθεί κι από κάτω. Αν θέλεις πασπαλίζεις με λίγο σουσάμι. Επαναλαμβάνεις για το άλλο μισό μείγμα. Μπορείς φυσικά να ψήσεις και όλο το μείγμα μαζί όμως θέλει πιο χαμηλή θερμοκρασία 140-150 βαθμούς και περίπου 40 λεπτά στο σύνολο για να ψηθεί ωραία κι εσωτερικά η πίτα. 


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια