Τυρόπιτα χωρίς φύλλο στο air fryer


 

Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο, στη φριτέζα αέρος που μπορείς να ψήσεις ακόμα και το πρωί, όσο ετοιμάζεσαι για να πάρεις μαζί στη δουλειά ή για τα παιδιά στο σχολείο. Μπορείς να έχεις το μείγμα έτοιμο από το προηγούμενο βράδυ και το πρωί να το βάλεις να ψηθεί.
Χτυπάς 2 αυγά με 1/4 κούπας γάλα, 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο, λίγο πιπέρι και ανακατεύεις 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα ανακατεύεις απαλά 200 γραμ. τυριά τριμμένα ή σε τρίμματα. Εγώ έβαλα 100 γραμ. cottage cheese και 100 γραμ. γραβιέρα. Μπορείς να βάλεις όποιο τυρί σου αρέσει, φέτα, ανθότυρο, γκούντα... Και μπορείς να προσθέσεις και κομματάκια από κάποιο αλλαντικό αν θέλεις να την κάνεις ζαμπονοτυρόπιτα! Κι αν σου αρέσει πασπαλίζεις με λίγο σουσάμι.

Βάζεις το μείγμα σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι που χωράει στον κάδο του air fryer και ψήνεις στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Γυρνάς την πίτα από την άλλη μεριά για να ψηθεί καλά κι από κάτω και συνεχίζεις 5 λεπτά ακόμα. 


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια