Oreo donuts στο φούρνο

Θέλεις σοκολατένια ντόνατς με γεύση από τα αγαπημένα μπισκότα oreo, εύκολα και γρήγορα; Τότε δες τι θα κάνεις για να τα φτιάξεις!

Σε ένα μπολ βάζεις 250 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ., 50 γραμ. τριμμένα σε σκόνη μπισκότα oreo, 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 2 κουτ.σ. κακάο, 2 αυγά, 50 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη, 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανίλιας, μια τσιμπιά αλάτι, 100 ml βούτυρο λιωμένο, 250 ml ξινόγαλα. Ανακατεύεις καλά το μείγμα με τον αυγοδάρτη και αφήνεις για 10 λεπτά στην άκρη.

Βουτυρώνεις το ταψάκι με τις φόρμες για ντόνατς, ακόμα κι αν είναι αντικολλητικό ή σιλικόνης και τις γεμίζεις αφήνοντας 1/2 εκατοστό από χείλος τους. Για ευκολία μπορείς να βάλεις το μείγμα μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σε ένα μπουκαλάκι με μύτη. Ψήνεις τα ντόνατς στους 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά. Η ποσότητα αυτή βγάζει περίπου 20 μικρά ντόνατς.

Αφήνεις τα ντόνατς να κρυώσουν ελαφρώς για να τα γαρνίρεις με το γλάσο άχνης. Ανακατεύεις 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη με μερικές σταγόνες νερό μέχρι να έχεις ένα παχύρευστο γλάσο. Βουτάς τη μια μεριά των ντόνατς στο γλάσο και πασπαλίζεις με τρίμματα από 2-3 μπισκότα oreo.


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!     

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!



 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια