Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα αφράτο ντόνατς red velvet με γλάσο τυριού; Αν δεν είσαι από αυτούς, τότε ακολούθησε τα βήματα που θα σου πω για να φτιάξεις αυτά τα πεντανόστιμα ντόνατς!
Σε ένα μπολ βάζεις 300 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ., 2 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 1 κουτ.σ. κακάο, 2 αυγά, 50 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη, 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανίλιας, μια τσιμπιά αλάτι, 100 ml βούτυρο λιωμένο, 250 ml ξινόγαλα
και μια μικρή ποσότητα κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή πάστας ή τζελ, με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας μέχρι να δεις ότι έχει γίνει αρκετά κόκκινο. Ανακατεύεις καλά το μείγμα με τον αυγοδάρτη και αφήνεις για 10 λεπτά
στην άκρη.
Αν χρησιμοποιήσεις υγρό χρώμα θα βάλεις περίπου 1 κουτ.γλ. αλλά πρόσεξε με! Όχι από τα χρώματα που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ σε πακετάκι των 3 (κόκκινο, κίτρινο, μπλε) γιατί χρωματίζουν πολύ απαλά τα μείγματα και όταν ψηθούν αποχρωματίζονται ελαφρώς, οπότε δε θα έχεις το κατακόκκινο αποτέλεσμα που θέλεις στο red velvet, ακόμα κι αν βάλεις όλο το φυαλίδιο. Υπάρχουν στα μεγάλα σούπερ μάρκετ υγρά χρώματα σε γυάλινα μπουκαλάκια που αυτά δε χάνουν την ένταση τους στο ψήσιμο και αρκεί μια πολύ μικρή ποσότητα και φυσικά μπορείς να βρεις όλες τις μορφές χρωμάτων στα καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής.
Ανακατεύεις 100 γραμ. τυρί κρέμα με 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη, λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας και λίγες κουταλίτσες φρέσκο γάλα μέχρι να έχεις ένα παχύρευστο γλάσο. Βουτάς τη μια
μεριά των ντόνατς στο γλάσο και πασπαλίζεις με τα ψίχουλα που δημιούργησες από τα δύο ντόνατς.
0 Σχόλια