Ρεβίθια με σπανάκι

Τα ρεβίθια είναι από τα πιο νόστιμα όσπρια, αυτό δεν αμφισβητείται! Το ότι μπορείς να τα μαγειρέψεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να απολαύσεις κάθε φορά ένα άλλο πιάτο είναι κι αυτό γεγονός! Αυτή τη φορά θα τα ταιριάξουμε με σπανάκι baby, κουρκουμά και μυρωδικά και το αποτέλεσμα είναι απίστευτα νόστιμο!

Αρχικά θα χρειαστείς 250 γραμ. ρεβίθια που έχεις βάλει σε νερό να φουσκώσουν από το προηγούμενο βράδυ και τα έχεις βράσει μαζί με 2-3 καρότα σε ροδέλες, κρατώντας το νερό που έβρασαν. Όπως σου έχω ξαναπεί, είναι πολύ εξυπηρετικό, όταν βράζεις ρεβίθια να βάζεις πάντα περισσότερα και να τα διατηρείς βρασμένα στην κατάψυξη σε μερίδες. Έτσι όταν θέλεις να τα μαγειρέψεις, φτιάχνεις τη σάλτσα τους και τα βράζεις για λίγα λεπτά όλα μαζί.

Σε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα βάζεις 5-6 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη και 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τα σοτάρεις για λίγα λεπτά να μαλακώσουν. Προσθέτεις 200 γραμ. σπανάκι baby, 1 χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο, 1 κουτ.γλ. κοφτό κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι, τα βρασμένα ρεβίθια με τα καρότα και το 1 κούπα νερό από το βρασμό τους. Σιγοβράζεις το φαγητό για 5-6 λεπτά προσέχοντας μήπως χρειάζεται λίγο ακόμα νερό. Σε ένα μπολάκι βάζεις 1 κουτ.σ. ταχίνι με το χυμό 1 λεμονιού και τα ανακατεύεις με λίγο από το ζωμό του φαγητού. Περιχύνεις το φαγητό και κουνάς την κατσαρόλα να πάει παντού. Προσθέτεις λίγο ακόμα άνηθο ψιλοκομμένο και ξύσμα 1 λεμονιού και σερβίρεις το φαγητό.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια