Φτερούγες ψητές με μαρινάδα γιαουρτιού


Ξεροψημένες φτερούγες κοτόπουλο, μαριναρισμένες σε γιαούρτι με μυρωδικά, ψημένες στο air fryer ή στο φούρνο. Ένα πιάτο που κυριολεκτικά γλείφεις τα δάχτυλα σου!

Για περίπου 1 κιλό φτερούγες θα βάλεις σε ένα μπολ 100 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι, 1 κουτ.σ. καπνιστή πάπρικα, 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. μηλόξιδο, 1/4 κουτ.γλ. αλάτι, 1/8 κουτ.γλ. πιπέρι, 1/4 κουτ.γλ. σκόνη σκόρδο, 1/4 κουτ.γλ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά), 1/2 κουτ.σ. ρίγανη ξερή και 1 κουτ.σ. μέλι. Μαρινάρεις τις φτερούγες για 3 ώρες το λιγότερο ή και όλη την προηγούμενη νύχτα στο ψυγείο σκεπασμένες με μεμβράνη.

Ψήνεις στους στο air fryer στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά, τις γυρίζεις, τις αλείφεις με όση μαρινάδα έχει μείνει στο μπολ και ψήνεις 7-8 λεπτά κι από την άλλη πλευρά να ξεροψηθούν. Σερβίρεις με χυμό λεμόνι.

Την ίδια μαρινάδα μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για να μαρινάρεις οποιοδήποτε κομμάτι από το κοτόπουλο, για σουβλάκια κοτόπουλο ή ψιλοκομμένες λωρίδες από μπούτι σαν γύρο.

Αν δεν έχεις air fryer φυσικά μπορείς να ψήσεις τις φτερούγες στο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου και τις γυρίζεις να ξεροψηθούν κι από την άλλη πλευρά. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια