Ένα ριζότο με παντζάρι γίνεται εύκολα, έχει ιδιαίτερη νοστιμιά και είναι πολύ εντυπωσιακό στο πιάτο! Τι άλλο χρειάζεσαι για να το δοκιμάσεις και να το βάλεις στο μενού σου;
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτεις 1-2 σκ.σκόρδο λιωμένες και 250 γρ. ρύζι καρολίνα αν θέλεις να χυλώσει ή κίτρινο ρύζι αν το θέλεις πιο σπυρωτό. Εγώ προτιμώ το δεύτερο αλλά για ένα ωραίo χυλωμένο ριζότο η καρολίνα είναι προτιμότερη. Σβήνεις με 250 ml λευκό κρασί και χαμηλώνεις την εστία στη μεσαία ένταση. Μόλις το απορροφήσει βάζεις σιγά σιγά 500 ml ζεστό νερό ή αν προτιμάς ζωμό λαχανικών και αλατοπιπερώνεις. Ανακατεύεις σταδιακά για να παρακολουθείς πότε χρειάζεται να προσθέσεις υγρό. Πολτοποιείς στον πολυκόφτη 400 γρ. βρασμένα παντζάρια και προσθέτεις τον πολτό στο τηγάνι. Σιγοβγάζεις 2-3 λεπτά ακόμα και σβήνεις την εστία. Προσθέτεις 2 κουτ.σ. κεφαλοτύρι ανακατεύοντας καλά να πάει παντού και σερβίρεις αμέσως στα πιάτα με ξύσμα λεμονιού, από 1 κουτ.σ. γιαούρτι στραγγιστό, λίγες σταγόνες ωμό ελαιόλαδο και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.
0 Σχόλια