Σπανακόρυζο με μανιτάρια


Το σπανακόρυζο είναι ένα από τα φαγητά που συνήθως εκτιμάμε στην ωριμότητα και ο πολύ συχνός λόγος αντιπαράθεσης στο τραπέζι με τα παιδιά! Τώρα που έχουμε τη σοφία να καταλάβουμε την αξία του αλλά και τη νοστιμιά του πειράζουμε λίγο την παραδοσιακή συνταγή του για ένα ακόμα λαχταριστό πιάτο!

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζεις 1/4 κούπας ελαιόλαδο και σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο και 5-6 μεγάλα λευκά μανιτάρια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτεις 1/2 κούπα ρύζι και 500 γραμ. φρέσκο σπανάκι και σοτάρεις λίγο ακόμα. Συμπληρώνεις με 1 1/2 κούπα ζεστό νερό, 10 ντοματίνια κομμένα στα δύο, 1 κουτ.γλ. πελτέ ντομάτας, το χυμό 1 λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και λίγο μπούκοβο αν σου αρέσει καυτερό το φαγητό. Σιγοβράζεις μέχρι ν' απορροφήσει το ρύζι τα περισσότερα υγρά και προς το τέλος βάζεις 1/2 ματσάκι άνηθο επιπλέον και δοκιμάζεις αν χρειάζεται επιπλέον λεμόνι. Σερβίρεις με ξύσμα λεμονιού στο πιάτο.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια