Τζατζίκι καρότου

Το τζατζίκι είναι ένα κλασικό συνοδευτικό στο ελληνικό τραπέζι. Δοκίμασε να αντικαταστήσεις το αγγούρι με τριμμένο καρότο για ένα πιο τραγανό ντιπ!

Τρίβεις στο χοντρό μέρος του τρίφτη 2 μέτρια καρότα και προσθέτεις 2 κούπες γιαούρτι στραγγιστό, 2-3 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 1 κουτ.σ. ξίδι, αλάτι και λίγη γλυκιά ή καυτερή πάπρικα, αναλόγως πόσο πικάντικο θέλεις το αποτέλεσμα. Δοκιμάζεις κι αν νομίζεις ότι χρειάζεται περισσότερο ξίδι ή αλάτι προσθέτεις. Σερβίρεις με 1 κουτ.σ. ελαιόλαδο επιπλέον και πασπαλίζεις με πάπρικα

Ταιριάζει με όλα τα ψητά κρέατα και λαχανικά, σε σάντουιτς με κοτόπουλο ή σε πίτα με γύρο ή σουβλάκι δίνοντας μια πιο τραγανή υφή από αυτή που δίνει το κλασικό τζατζίκι με αγγούρι. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια