Στήθος κοτόπουλο στο airfryer με γλάσο πορτοκαλιού

Το στήθος κοτόπουλο είναι ένα από τα υλικά της μαγειρικής που είναι λευκός καμβάς, αφού δεν έχει κάποια ιδιαίτερη γεύση κι έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε τόσα διαφορετικά πιάτα όσοι και οι τρόποι που θα επιλέξουμε να το μαγειρέψουμε. Σήμερα θα το ψήσουμε στο airfryer, μαριναρισμένο με ένα γλάσο πορτοκαλιού. 

Σε ένα μπολάκι ανακατεύεις το χυμό 1 πορτοκαλιού, το χυμό 1 λεμονιού, 1 κουτ. γλ. μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι, πιπέρι, μια πρέζα σκόρδο σε σκόνη, 1 πρέζα κρεμμύδι σε σκόνη, 1-2 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 κουτ.σ. μουστάρδα και από μια μικρή ποσότητα κάρυ, κανέλα και πάπρικα.

Ανοίγεις 1 στήθος κοτόπουλο στα δύο και το χτυπάς με το ειδικό εργαλείο ή το πατάς με έναν ξύλινο πλάστη ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας να γίνει πιο πλατύ. Αλείφεις με το γλάσο κι από τις δυο πλευρές και το αφήνεις για 1-2 ώρες στο ψυγείο να μαριναριστεί.

Σε ένα ταψάκι λαδόκολλας ή σιλικόνης απλώνεις μερικά κλαδάκια φρέσκια ρίγανη, φέτες πορτοκαλιού κι από πάνω βάζεις το κοτόπουλο. 

Ψήνεις 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς γυρίζοντας το στα μισά του χρόνου και αλείφοντας το ξανά με όσο γλάσο είχε μείνει στο μπολάκι. Σερβίρεις με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φρέσκια ρίγανη. 

Εννοείται πως αν δεν έχεις φριτέζα αέρος μπορείς να το ψήσεις στο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς περίπου τον ίδιο χρόνο, αφού τον έχεις προθερμάνει. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια