Ψωμί στο air fryer

Τι πιο ωραίο από φρέσκο μοσχομυριστό ψωμάκι κάθε μέρα στο σπίτι; Με το air fryer μπορείς να το έχεις!  

Βάζεις σε ένα λεκανάκι 550 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 300 ml. χλιαρό νερό, 1 κουτ. γλ. ζάχαρη, 1 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1 φακελάκι ξηρή μαγιά και ανακατεύεις ελαφρά. Προσθέτεις 1 κουτ.γλ. αλάτι και ζυμώνεις απαλά. Τώρα αναλόγως την χωρητικότητα της φριτέζας σου μπορείς να το ψήσεις σε ένα καρβελάκι ή να το χωρίσεις στα δύο.

Σ' αυτό το σημείο θα σου πω ότι επειδή η ζύμη διατηρείται μέχρι 3 ημέρες στο ψυγείο, μπορείς να ψήσεις το ένα καρβελάκι τη μια μέρα και το άλλο την επόμενη. Εγώ όταν ζυμώνω κάνω πάντα διπλή δόση, τη χωρίζω στα 3 και ψήνω ένα καρβελάκι κάθε μέρα. 

Φυσικά μπορείς να αρωματίσεις τη ζύμη αν θέλεις με γλυκάνισο, να προσθέσεις ελιές ή πάστα ελιάς και να φτιάξεις ελιόψωμο, να το χωρίσεις σε περισσότερα μέρη, να το κάνεις πιό πλατύ και να βάλεις στην επιφάνεια του ντοματίνια, χοντρό αλάτι και δενδρολίβανο δημιουργώντας μια φοκάτσια, να ζυμώσεις προσεκτικά με χοντρά τρίμματα φέτας και χοντροκομμένα καρύδια για να έχεις τυρόψωμο... 

Αφού ζυμώσεις λοιπόν το ψωμάκι σκέτο ή με τα υλικά της επιλογής σου, το αφήνεις να φουσκώσει περίπου 40 λεπτά, αν θέλεις το αλείφεις με λίγο νερό και πασπαλίζεις με σουσάμι ή μαυροκούκι. Ψήνεις 20 λεπτά στους 180 βαθμούς, το γυρίζεις ανάποδα και ψήνεις 5 λεπτά ακόμα. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Είναι τέλειο το ψωμάκι!!!! Το χώρισα στα 2 και έψησα το 1 και το άλλο το φύλαξα στην συντήρηση,σκεπασμένο με μεμβράνη(φούσκωσε και στο ψυγείο) και το έψησα μετά απο 2-3 μέρες.έχω μια απορία ,αν κάνω 2πλή δόση μπορώ να φυλάξω την ζύμη στην κατάψυξη και να το βγάζω απο βραδύς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα! Χαίρομαι πολύ που το φτιάξατε και σας άρεσε! Ναι, συνεχίζει να φουσκώνει και μέσα στο ψυγείο αλλά διατηρείται μια χαρά και ίσως γίνεται και πιο ωραίο όσο μένει η ζύμη. Στην κατάψυξη δεν το έχω βάλει για να σας πω με σιγουριά αλλά θα το δοκιμάσω.

      Διαγραφή