Ο κολιός είναι ένα από τα πλούσια σε Ωμέγα-3 λιπαρά ψάρια και καλό είναι να το επιλέγουμε όταν το βρίσκουμε στον πάγκο του ψαρά μας! Είναι πολύ νόστιμο από μόνο του και αν το φιλετάρουμε πριν το μαγειρέψουμε κάνει πιο εύκολη την κατανάλωση του κι από αυτούς που δεν είναι πολύ φίλοι του ψαριού.
Φιλετάρεις 1 κιλό κολιούς προσεκτικά ή ζητάς από τον ψαρά σου να το κάνει για να μην καταστραφεί η σάρκα, τους πλένεις και τους αλατίζεις. Τους αφήνεις στο σουρωτήρι για λίγο να φύγουν τα υγρά τους και τους σκουπίζεις με χαρτί κουζίνας. Τους απλώνεις σε μια λαμαρίνα που έχεις στρώσει λαδόκολλα, περιχύνεις 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνεις και πασπαλίζεις με ελάχιστη ρίγανη και μπούκοβο αν σου αρέσουν οι πιο καυτερές γεύσεις.
Ψήνεις τα φιλέτα στους 220 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν, αναλόγως το μέγεθος τους αλλά πρόσεξε να μην τα αφήσεις πολύ και αφυδατωθούν εντελώς, γιατί είναι ήδη στεγνό ψαράκι.
Μόλις τα βγάλεις από το φούρνο, χτυπάς 2 κουταλιές μουστάρδα, το χυμό 1 λεμονιού, ρίγανη και 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο και τα περιχύνεις.
*Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να ψήσεις και φιλεταρισμένο γαύρο ή σαρδέλα.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια