Αφράτα κεφτεδάκια κοτόπουλο στο φούρνο

Πεντανόστιμα αφράτα κεφτεδάκια από κιμά κοτόπουλο που γίνονται ανάρπαστα από μικρούς και μεγάλους! Το μυστικό είναι πάρεις κιμά ανάμεικτο μισό μισό και από στήθος και από φιλέτο μπούτι για να μη στεγνώσουν εντελώς στο φούρνο και να παραμείνουν ζουμερά. Ζήτησε από τον κρεοπώλη σου να περάσει μια φορά στη μηχανή τα κομμάτια που θέλεις ή πολτοποίησε τον εύκολα στο σπίτι στον πολυκόφτη. Πρόσεξε μόνο μην τον κάνεις εντελώς πολτό γιατί μετά γίνεται σαν λάσπη και δεν πλάθεται εύκολα!

Για 500 γραμ. κιμά κοτόπουλο θα αλέσεις στον πολυκόφτη περίπου 150 γραμ. νιφάδες βρώμης μέχρι να γίνει σαν αλεύρι. Θα πολτοποιήσεις 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο και μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού, δυόσμου και ρίγανης. Μπορείς φυσικά να βάλεις και αποξηραμένα μυρωδικά, αν δεν έχεις φρέσκα. Ζυμώνεις τώρα τον κιμά με τη βρώμη, τον πολτό με τα αρωματικά, 1 αυγό, 1 κουτ.γλ. μουστάρδα απαλή, 1 κουτ.σ. ξίδι, 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνεις τον ζυμωμένο κιμά για μισή ως μια ώρα στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις και πλάθεις κεφτεδάκια. Εμένα συνήθως μου βγαίνουν 30 κεφτεδάκια με αυτή την ποσότητα υλικών. Τα βάζεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα περιχύνεις με 1-2 κουτ.σ. ελαιόλαδο. Ψήνεις για 25-30 λεπτά στον αέρα στους 220 βαθμούς.


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια