Λαχανικά στον ατμό στο φούρνο μικροκυμάτων

 

Μια σαλάτα με τα λαχανικά του χειμώνα είναι το καλύτερο συνοδευτικό σε κάθε τραπέζι. Το μαγείρεμα στον ατμό τα κάνει ακόμα πιο θρεπτικά, αφού κρατάνε όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά τους στοιχεία και είναι από τους πιο υγιεινούς τρόπους μαγειρέματος τους. Το ήξερες ότι μπορείς να τα μαγειρέψεις στον ατμό στο φούρνο μικροκυμάτων κι έτσι να μειώσεις ακόμα περισσότερο την ώρα μαγειρέματος;


Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάζεις περίπου 500 γραμ. μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότα ή παντζάρια που έχεις πλύνει καλά κι έχεις κόψει σε κομμάτια. Αν χρειάζεται, αφαιρείς και τη φλούδα. Μέσα στο μπολ βάζεις 4-5 κουτ.σ. νερό και σκεπάζεις το μπολ με το ειδικό καπάκι για το φούρνο μικροκυμάτων ή με ένα πυρίμαχο πιάτο. 

Βάζεις στην πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει το φουρνάκι σου, για 4-5 λεπτά τα πιο μαλακά λαχανικά και για 8-10 τα πιο σκληρά. Μόλις είναι έτοιμα ξεσκεπάζεις προσεκτικά για να μην καείς από τον ατμό και δοκιμάζεις με ένα πιρούνι αν είναι έτοιμα. Αν τα θέλεις ακόμα πιο μαλακά μπορείς να τα βάλεις 1-2 λεπτά επιπλέον. 


Σερβίρεις τα λαχανικά σου με το ντρέσινγκ που προτιμάς και απολαμβάνεις! . Μπορείς να ενισχύσεις τη γεύση τους με λίγη κάπαρη, ξύσμα λεμονιού, φρεσκοκομμένο μαϊντανό ή κάποιο άλλο μυρωδικό που σου αρέσει.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια