Λικέρ αρμπαρόριζα με κόκκινο κρασί

Ένα από τα πιο αρωματικά λικέρ είναι αυτό της αρμπαρόριζας. Υπάρχουν πολλές συνταγές για να το φτιάξεις με λευκά ποτά, ρετσίνα, ημίγλυκο κρασί... Εγώ επιλέγω τη συνταγή αυτή με το ξηρό κόκκινο κρασί που νομίζω ότι είναι πιο ισορροπημένο στη γλύκα και στα αρώματα των μπαχαρικών. Το άρωμα της αρμπαρόριζας φυσικά υπερτερεί όλων και μένει στην επίγευση! 

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνεις 500 ml κόκκινο ξηρό κρασί με 330 γραμ. κρυσταλλική ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και σβήνεις την εστία μόλις πάρει βράση. Προσθέτεις στην κατσαρόλα 10 φύλλα αρμπαρόριζα, που πριν έχεις πλύνει και τα έχεις αφήσει να στεγνώσουν καλά, 1 ξυλάκι κανέλας και 2 καρφάκια γαρίφαλο. Σκεπάζεις την κατσαρόλα με το καπάκι της κι αφήνεις να κρυώσει εντελώς. 

Μεταφέρεις το κρασί μαζί με όλα τα αρωματικά σε ένα γυάλινο βάζο και το αφήνεις σ' ένα ντουλάπι για 1 εβδομάδα. Σουρώνεις το λικέρ, φιλτράρεις με φίλτρο του καφέ και το βάζεις στο μπουκάλι σου! 

 Το λικέρ αυτό πίνεται κι από το πρώτο 24ωρο, αλλά όσο μένει γίνεται πιο αρωματικό. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια