Τζατζίκι


Δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις! Δροσερό και ταυτόχρονα πικάντικο, είναι το ελληνικό ντιπ που βρίσκει πάντα θέση στα τραπέζια και ταιριάζει με όλα τα ψητά, τα λαδερά και ιδιαιτέρως με φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι!

Τρίβεις στον τρίφτη 2 μέτρια αγγούρια, αφού αφαιρέσεις το μέρος των σπόρων τους, αλατίζεις και τα αφήνεις στο σουρωτήρι να φύγουν τα πολλά υγρά τους. 

Σε ένα μπολ βάζεις 500 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι, 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή πολύ ψιλοκομμένες, λίγο αλάτι, 3 κουτ.σ. ξίδι και 4 κουτ.σ. ελαιόλαδο. Στύβεις καλά το αγγούρι και το προσθέτεις κι αυτό. Ανακατεύεις καλά και αφήνεις το τζατζίκι στο ψυγείο να ενωθούν οι γεύσεις. Όσο μένει, η γεύση είναι πιο έντονη γι' αυτό αν δοκιμάσεις και νομίζεις ότι χρειάζεται λίγη ένταση ακόμα, μην αρχίσεις να προσθέτεις σκόρδο και ξίδι και γίνει πολύ δυνατό. Δοκίμασε το μετά από μερικές ώρες και αν επιμένεις ότι το θέλεις πιο έντονο, προσθέτεις λίγο ακόμα ξίδι ή σκόρδο.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια