Ελιόψωμο με πατέ ελιάς


Το ελιόψωμο είναι από μόνο του ένα σνακ. Δε χρειάζεται κάτι για συνοδευτικό, έχει το ωραίο πατέ ελιάς μέσα του που, πίστεψε με, μόλις βγεί από το φούρνο εξαφανίζεται από όσους τυχαίνει να βρίσκονται εκεί γύρω... Η μυρωδιά του, τους τραβάει όλους προς την κουζίνα! 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ., 2 φακελάκια ξηρή μαγιά, 1 κουτ.γλ. ζάχαρη, 1 κουτ.γλ. ελαιόλαδο και περίπου 500 γραμ. χλιαρό νερό (μην το προσθέσεις όλο εξ' αρχής και πρόσεξε να μην είναι καυτό και κάψει τη μαγιά γιατί δε θα φουσκώσει το ψωμάκι σου). Μόλις ανακατευτούν λίγο τα υλικά προσθέτεις 1 κουτ.γλ. αλάτι. Ζυμώνεις μέχρι να έχεις μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και χωρίζεις σε τρία μέρη. Ανοίγεις με τον πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια το κάθε κομμάτι ζύμης σε παραλληλόγραμμο σχήμα.

Απλώνεις σε όλη την επιφάνεια από 2 κουτ. γλ. πατέ ελιάς και τυλίγεις σε ρολά. Βάζεις σε αλευρωμένες φόρμες για κέικ (εγώ χρησιμοποίησα φόρμες μιας χρήσεως) για να κρατήσει το σχήμα του το ρολό και αφήνεις να φουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο, περίπου 1 ώρα. 

Βάζεις το ψωμί να ψηθεί στους 180 βαθμούς, χωρίς να έχεις προθερμάνει το φούρνο, για περίπου 50 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο ξεροψημένο χρώμα. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια