Μοσχαράκι με αρακά



Ο συνδυασμός λαδερών λαχανικών με κρέας είναι για πολλούς μονόδρομος! Η αλήθεια είναι ότι είναι πως τα μελωμένα λαχανικά δίνουν όλη τη γλύκα τους στο κρέας και το αποτέλεσμα είναι πάντα λαχταριστό. Σήμερα το μοσχαράκι έχει για παρέα στο πιάτο του αρακά και καρότα και πολύ θα ήθελε να βάλεις κι ένα κομματάκι φέτα στο πλάι!

Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζεις 2-3 κουτ. σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μερίδες μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτεις 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 4-5 καρότα σε ροδέλες και 1 κουτ.σ. πελτέ ντομάτας. Σοτάρεις καλά όλα μαζί, αλατοπιπερώνεις και σβήνεις με 250 ml κόκκινο κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις 1 κούπα ντομάτα τριμμένη, 1 φύλλο δάφνης και αν χρειάζεται λίγο ζεστό νερό για να καλύψει όλο το φαγητό. Σκεπάζεις την κατσαρόλα, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία στο μισό της έντασης που έχει η κουζίνα σου και αφήνεις να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας για περίπου 50 λεπτά. Μόλις δείς ότι είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτεις στην κατσαρόλα 400 γραμ. αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο και συνεχίζεις το μαγείρεμα μέχρι να είναι έτοιμος ο αρακάς και το φαγητό να έχει μια ωραία πηχτή σαλτσούλα. 
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια