Σουτζουκάκια από ρεβίθια

Τα αγαπημένα μου ρεβίθια σε μια ακόμα πεντανόστιμη συνταγή που κάνει ακόμα και τους φανατικούς κρεατοφάγους να τα βάλουν στο πιάτο τους από επιλογή.


Αρχικά πολτοποιείς 3 κούπες βρασμένα ρεβίθια και ζυμώνεις με 1 κούπα αλεσμένη βρώμη, αλάτι, πιπέρι, μπόλικο μαϊνταντό ψιλοκομμένο, 1 κρεμμύδι και 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένα, 1 κουταλιά ξίδι, 3 κουταλιές ελαιόλαδο, ξύσμα 1 λεμονιού, λίγο κύμινο, 1/2 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή και ξύσμα 1 λεμονιού. 

Αφήνεις τη ζύμη 30 λεπτά να δέσει και πλάθεις σουτζουκάκια (25 περίπου τεμάχια δίνει αυτή η ποσότητα ζύμης). Τα βάζεις σε ταψί με λαδόκολλά τα ραντίζεις με 2 κουτ. σ. ελαιόλαδο και ψήνεις στους 200 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. 

Παράλληλα σε ένα πλατύ τηγάνι βάζεις 2 κούπες τριμμένη ντομάτα, 1 κουτ. γλ. πελτέ ντομάτας, 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμμένη, 1 ξύλο κανέλας, 3-4 κόκκους μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, 1 φύλλο δάφνης και 2 κουτ. σ. ελαιόλαδο. Σιγοβράζεις τη σάλτσα για 10 λεπτά και απομακρύνεις το τηγάνι από την εστία. Βάζεις μέσα προσεκτικά τα σουτζουκάκια και τα καλύπτεις με τη σάλτσα. Μπορείς να τα σερβίρεις σκέτα με γιαούρτι ή με ρύζι, πατάτες ή όπως θα σου άρεσε να τα απολαύσεις. 


Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!    

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια