Μοσχαράκι γιουβέτσι στην κατσαρόλα


Το γιουβέτσι είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα για όλα τα οικογενειακά τραπέζια. Επειδή είναι ένα φαγητό απλό στην ουσία, το σημαντικό είναι να επιλέγουμε πάντα την καλύτερη ποιότητα υλικών. Έλα να δούμε πώς θα το φτιάξουμε. 

Για 1 κιλό μοσχαράκι σε μεγάλους κύβους, βάζεις σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο 1/4 κούπας ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρεις το κρέας να πάρει χρώμα και να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές για να παραμείνει ζουμερό. Βάζεις 1 κουτ.σ. πελτέ ντομάτας να σοταριστεί κι αυτός μαζί με το κρέας και σβήνεις με 1/2 κούπα κόκκινο κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις 1 ξύλο κανέλας, 1-2 καρφιά γαρίφαλο, 5-6 κόκκους μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι και 1 κούπα ψιλοκομμένη ντομάτα. Συμπληρώνεις με 2 κούπες ζεστό νερό και σιγοβράζεις το κρέας μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 ώρα. Ελέγχεις μήπως χρειαστεί να προσθέσεις λίγο ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Μόλις είναι έτοιμο το κρέας, το αφαιρείς από τη σάλτσα και συμπληρώνεις το νερό που χρειάζεται για να βράσεις 2 κούπες κριθαράκι. Μόλις πάρει βράση το νερό, προσθέτεις το ζυμαρικό και σιγοβράζεις, ανακατεύοντας στην αρχή να μην κολλήσει. Σβήνεις το μάτι πριν να είναι εντελώς βρασμένο το κριθαράκι γιατί συνεχίζει να μαγειρεύεται και μετά, δεν το θέλουμε λασπωμένο! Μεταφέρεις πάλι το κρέας στην κατσαρόλα και αφήνεις να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία, πριν σερβίρεις.

 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια