Σαλάτα με παντζάρι και ρεβίθια

Τις μέρες που η ζέστη χτυπάει κόκκινο, κάθε διάθεση για μαγείρεμα πάει βόλτα. Γι' αυτές τις μέρες υπάρχουν πάντα οι σαλάτες που μπορούν εύκολα να γίνουν ένα πλήρες γεύμα. 

Εγώ το καλοκαίρι βράζω ρεβίθια, τα μοιράζω σε μερίδες και τα βάζω σε σακουλάκια στην κατάψυξη. Έτσι υπάρχει πάντα έτοιμη η βάση για πολλά πιάτα που μπορώ να φτιάξω γρήγορα. Ένα τέτοιο σακουλάκι με ρεβίθια έγινε σήμερα η βάση για το μπολ της σαλάτας που έφτιαξα. 

Σε ένα βαθύ πιάτο λοιπόν έβαλα λίγα ρεβίθια, παντζάρι σε κυβάκια, αγγούρι σε κυβάκια, καλαμπόκι, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και φέτα σε κυβάκια. Σε ένα βαζάκι χτύπησα 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Οι ποσότητες εξαρτώνται από το τι σου αρέσει περισσότερο και τον αριθμό των ατόμων που θα σερβίρεις τη σαλάτα. Για κάθε άτομο υπολόγισε περίπου 2-3 κουτ. της σούπας από το κάθε υλικό. Φυσικά μπορείς να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις υλικά, αναλόγως τις προτιμήσεις σου! 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια