Η πίτα του ψαρά

Για την πίτα του βοσκού, τα έχουμε πει... Αν δεν πρόσεχες στο μάθημα, μπορείς να κάνεις επανάληψη πηγαίνοντας στο αντίστοιχο κεφάλαιο. Σήμερα θα προχωρήσουμε με την πίτα του ψαρά! Δώσε προσοχή!

Βράζεις 600γρ. σολομό ή άλλο φιλέτο ψαριού, σε 1 1/2 κούπα φρέσκο γάλα για 10 λεπτά. Αφαιρείς το ψάρι, σουρώνεις το γάλα και το φυλάς στην άκρη.

Με αυτό το γάλα θα φτιάξεις μια ελαφριά μπεσαμέλ...

Μετράς την ποσότητα και συμπληρώνεις ακόμα λίγο γάλα ώστε να είναι και πάλι 1 1/2 κούπα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρεις 2 κουταλιές βούτυρο με 2 κουταλιές κοφτές αλεύρι με γρήγορες κυκλικές κινήσεις με σύρμα και προσθέτεις το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρά. Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και ενώνεις με 1 κούπα αρακά κατεψυγμένο και το ψάρι, από το οποίο έχεις αφαιρέσει φυσικά την πέτσα και τα κόκαλα.
Απλώνεις το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ.

Βράζεις 750 γρ. πατάτες και μ' αυτές φτιάχνεις ένα πουρέ με 1/2 κούπα γάλα και 1 κουταλιά βούτυρο, αλατοπιπερώνεις κι ανακατεύεις με 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σκεπάζεις το μείγμα του ψαριού με τον πουρέ και ψήνεις 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρει χρώμα ή επιφάνεια.
Καταλάβαμε όλοι; 

  

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! 

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια