Μαμαδίστικο παγωτό με 3 γάλατα (Βασική συνταγή)

Το καλοκαίρι επιτέλους ήρθε και τα παγωτά έχουν την πρώτη θέση για τη δροσιά και την απόλαυση μας! Το κλασικό παγωτό της μαμάς που θυμόμαστε όλοι από τα παιδικά μας χρόνια παραμένει στην πρώτη θέση!

Χτυπάς στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα 500 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα κρύα μέχρι να γίνει σαντιγί. Προσθέτεις 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα και στο τέλος 1 κονσέρβα γάλα εβαπορέ, κρύα κι αυτά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχεις μια αφράτη κρέμα. Αυτό ήταν! Μεταφέρεις το παγωτό σε ένα μπολ και το βάζεις στην κατάψυξη για 8-10 ώρες μέχρι να παγώσει και απολαμβάνεις! 

Μπορείς να επιλέξεις τη γεύση που θέλεις να έχει το παγωτό σου πολύ εύκολα προσθέτοντας το αγαπημένο σου υλικό. Αν θέλεις μπορείς να χρησιμοποιήσεις καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις 1 κουτ. σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 4 κουτ.σ. κοσκινισμένο κακάο ή χτυπημένη μαστίχα ή ό,τι άλλο σου αρέσει. Επίσης μπορείς να κάνεις το παγωτό σου στρατσιατέλα βάζοντας το στο μπολ που θα παγώσει σε στρώσεις με λιωμένη κουβερτούρα ανάμεσα ή με κομματάκια όποιας σοκολάτας σου αρέσει... Μια άλλη ιδέα είναι με ξηρούς καρπούς ή μπισκότα σε κομματάκια. Επίσης μπορείς να ψιλοκόψεις το γλυκό κουταλιού που προτιμάς και να του δώσεις την δική του γεύση. Έχεις ένα ολόκληρο καλοκαίρι μπροστά σου να δοκιμάσεις όλες τις γεύσεις που θέλεις! 

Update: Μια άλλη πρόταση είναι να φτιάξεις ατομικά παγωτά σάντουιτς βάζοντας ένα πλατύ σκεύος μια σειρά μπισκότα, την κρέμα παγωτό και σκεπάζοντας πάλι με μπισκότα. Για ευκολία στο ξεφορμάρισμα καλό είναι να στρώσεις στον πάτο του σκεύους ένα κομμάτι λαδόκολλα ή μεμβράνη. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι τα μπισκότα να είναι περίπου στο ίδιο σημείο για να μπορέσεις να κόψεις ομοιόμορφα μετά τα παγωτά. Μετά από 3-4 ώρες στην κατάψυξη κόβεις τα παγωτά και τα βάζεις με λίγη απόσταση μεταξύ τους πάλι στην κατάψυξη να παγώσουν καλά. 

Όταν είναι έτοιμα μπορείς να λιώσεις κουβερτούρα με 1 κουτ.γλ. ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας και να περιχύσεις τα παγωτά ή να βουτήξεις τη μια πλευρά τους. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια