Τορτίγιες με γαρίδες και σάλτσα αβοκάντο

Ένα από τα πιο γνωστά κι αγαπημένα πιάτα της Μεξικανικής κουζίνας είναι τα φαχίτας, δηλαδή τορτίγιες γεμισμένες με κρέας, λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού. Ναι, ναι καλά σου θύμισαν το δικό μας αγαπημένο γρήγορο φαγητό με πίτα και γύρο ή σουβλάκι και φυσικά τζατζίκι. Εδώ αντικαθιστούμε το κρέας με μαριναρισμένες γαρίδες και έχουμε γρήγορα και εύκολα ένα πεντανόστιμο πικάντικο πιάτο!

Μαρινάρεις για 30 λεπτά στο ψυγείο, 400 γραμ. γαρίδες με το χυμό 1 λάιμ ή 1/2 λεμονιού, 1 σκ.σκόρδο τριμμένη, 1/2 κόκκινη πιπερίτσα τσίλι ή λίγο μπούκοβο, λίγο αλάτι και 4 κουτ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Ζεσταίνεις 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και 1 πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια να μαλακώσει. Προσθέτεις 5-6 κουτ.σ. καλαμπόκι, τις γαρίδες με τη μαρινάδα και μαγειρεύεις 2-3 λεπτά. 

Στο multi πολτοποιείς 1 ώριμο αβοκάντο, χυμό 1 λάιμ, 1 σκελίδα σκόρδο, 1/2 πιπερίτσα τσίλι ή λίγο μπούκοβο, αλάτι και 2 κουτ.σ. γιαούρτι στραγγιστό.

Ζεσταίνεις σε ένα τηγάνι που καίει 6 μεγάλες τορτίγιες και μοιράζεις πρώτα τη σάλτσα αβοκάντο, επάνω τις γαρίδες και στο τέλος από 1 κουτ.σ. γιαούρτι στραγγιστό που έχεις ανακατέψει με λίγο χυμό λάιμ ή λεμόνι. Πασπαλίζεις με φρεσκοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό και σερβίρεις.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια