Tacos με κοτόπουλο και αβοκάντο

Τα tacos είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα της Μεξικάνικης κουζίνας σε όλο τον κόσμο! Μικρές τορτίγιες γεμισμένες με διαφορετικές γεμίσεις, είναι ιδανικό πιάτο για μια βραδιά με φίλους. Σήμερα θα τα δούμε γεμισμένα με μαριναρισμένο πικάντικο κοτόπουλο, αβοκάντο και μια σως γιαουρτιού για να δροσίζει την κάθε μπουκίτσα.

Ξεκινάς με τη σως γιαουρτιού... Βάζεις σε ένα δοχείο 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, χυμό και ξύσμα 1 λάιμ, 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κουτ.γλ. κύμινο και 5-6 κουτ.σ. νερό. Τα ανακατεύεις όλα μαζί και βάζεις στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσεις. 

Παίρνεις περίπου 500 γρ. στήθος κοτόπουλο και το κόβεις σε λεπτές λωρίδες, Σε ένα μπολ ανακατεύεις 2 κουτ.σ. σόγια σως, 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 1/2 κουτ.γλ. σκόνη σκόρδο, 1 κουτ.γλ. αποξηραμένο κρεμμύδι, 1/2 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή, λίγο μπούκοβο ή τριμμένη πιπερίτσα τσίλι, λίγο αποξηραμένο θυμάρι και 2 κουτ.σ. μέλι. Περιχύνεις το κοτόπουλο, ανακατεύεις καλά και αφήνεις να μαριναριστεί για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.

Ανάβεις το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα. Παίρνεις 10-12 μικρές τορτίγιες και τις στερεώνεις ανάποδα στη φόρμα για μάφινς ώστε να ψηθούν παίρνοντας σχήμα "φωλιάς". Ψήνεις για 3 λεπτά και τις βγάζεις πριν ξεροψηθούν εντελώς. Τις αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν.

Ψιλοκόβεις 10-12 ντοματίνια, 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό και 1 μικρό αβοκάντο σε λεπτές φέτες. 

Βάζεις ένα μεγάλο τηγάνι να κάψει καλά και το λαδώνεις με 1-2 κουτ.σ. ελαιόλαδο. Βάζεις το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα στο τηγάνι και ψήνεις σε δυνατή θερμοκρασία για 8-10 λεπτά. Αν δείς ότι χρειάζεται μπορείς να προσθέσεις λίγο ζεστό νεράκι για να μη σου κολλήσει.

Στήνεις τα tacos γεμίζοντας κάθε τορτίγια με λωρίδες κοτόπουλο, ντομάτα, κρεμμύδι, αβοκάντο, 1 κουτ.γλ. σως γιαουρτιού και πασπαλίζεις με κόλιανδρο κι αν σου αρέσουν ακόμα πιο καυτερά, με λίγη πάπρικα! 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια