Χταποδάκι κρασάτο με φάβα

Εδώ βλέπεις ένα χταποδάκι μελωμένο να ξεκουράζεται πάνω σ' ένα βελούδινο στρώμα από φάβα. Έλα να δούμε πώς θα το φτιάξεις κι εσύ!

Κόβεις 1 μεγάλο κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια και το σοτάρεις σε 3-4 κουτ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτεις στην κατσαρόλα 300 γρ. φάβα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζεις το σοτάρισμα 3-4 λεπτά. Προσθέτεις 1 λίτρο ζεστό νερό και αφήνεις τη φάβα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κάπου κάπου για 40 λεπτά περίπου. Πολτοποιείς με το ραβδομπλέντερ κι ανακατεύεις με το χυμό 1 λεμονιού.


Παράλληλα ψιλοκόβεις 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 ξερό κρεμμύδι και 2 πιπεριές Φλωρίνης και τα σοτάρεις με 3-4 κουτ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι για 2 λεπτά. Κόβεις σε μπουκιές 1 χταπόδι περίπου 1 κιλού, το βάζεις στο τηγάνι και σοτάρεις 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτεις ξύσμα 1 λεμονιού, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και σβήνεις με 1/2 κούπα λευκό κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτεις 2 κούπες ζεστό νερό και αφήνεις να σιγοβράσει 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να μείνει με μια μελωμένη σαλτσούλα.

Σερβίρεις το χταπόδι πάνω στη φάβα με φρέσκο χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο. 

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!  

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Κανονικά ούτε χταπόδι ούτε μαλακια ούτε λάδι τρώμε τη Καθαρά Δευτέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή