Τρουφάκια με γεύση Kiss (Σοκολάτα - φράουλα)

Η σοκολάτα Kiss είναι από αυτές που αγαπάνε τα περισσότερα μικρά παιδάκια και είναι η αγαπημένη ανάμνηση πολλών... μεγάλων παιδιών που την αγοράζουν καμιά φορά και για τον εαυτό τους! Τι θα έλεγες να φτιάξεις εύκολα τρουφάκια με 4 υλικά, με τη γεύση της αγαπημένης μας σοκολάτας; 

Θρυμματίζεις στον πολυκόφτη 300 γραμ. μπισκότα γεμιστά με γεύση φράουλα μαζί με τη γέμιση τους και ζυμώνεις με 200 γραμ. τυρί κρέμα, 100 γραμ. σοκολάτα λιωμένη με γεύση φράουλα και 100 γραμ. σοκολάτα με γεύση φράουλα ψιλοκομμένη (θα βρείς εύκολα στα σούπερ μάρκετ σε σταγόνες). Βάζεις το μείγμα για 1-2 ώρες στην κατάψυξη μέχρι να δεις ότι μπορείς να πλάσεις μπαλάκια και τα βάζεις στο ψυγείο μόλις τα πλάσεις. 

Λιώνεις 300 γραμ. κουβερτούρας γάλακτος σε μπεν μαρί ή στο φουρνάκι μικροκυμάτων για 1 λεπτό ανακατεύοντας κάθε 20 δευτερόλεπτα. Προσθέτεις προαιρετικά 1 κουτ.σ. ηλιέλαιο (βοηθάει να μην ασπρίζει η σοκολάτα με την αλλαγή της θερμοκρασίας) και αφήνεις να πέσει λίγο η θερμοκρασία της σοκολάτας. Βουτάς ένα ένα τα τρουφάκια με τη βοήθεια δυο πιρουνιών και στραγγίζεις την περιττή ποσότητα. Τοποθετείς τα τρουφάκια πάνω σε μια επιφάνεια με στρωμένη λαδόκολλα και τα βάζεις στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Η γέμιση όταν ξεπαγώνει από την κατάψυξη μαλακώνει ελαφρά και έχει την υφή της γέμισης του Kiss. Διατηρούνται στο ψυγείο.

Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!   

Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια