Αν συνθέσεις σ' ένα πιάτο ζυμαρικά, σπανάκι, μυρωδικά, τρία τυριά και καβουρδισμένο κουκουνάρι φτιάχνεις ένα γεύμα από τα πιο νόστιμα που έχεις φάει ποτέ!
Αρχικά καβουρδίζεις σε ένα τηγάνι 50 γραμ. κουκουνάρι και το βγάζεις σ' ένα πιατάκι να κρυώσει. Παράλληλα βάζεις σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό για να βράσεις 500 γραμ. ζυμαρικά al dente. Εγώ σήμερα επέλεγα fusilloni που είναι οι μεγάλες βίδες. Στο ίδιο τηγάνι, που καλό είναι να είναι μεγάλο για να μη λερώσεις μετά πολλά σκεύη, σοτάρεις 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα με 4 κουτ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτεις 500 γραμ. σπανάκι ψιλοκομμένο κι αυτό. Μόλις μαραθούν αρκετά προσθέτεις 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, πιπέρι, 200 γραμ. τυρί κρέμα, 150 γραμ. τρίμματα φέτας και 50 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα. Προσθέτεις 1 κούπα νερό από τα ζυμαρικά που βράζουν και χαμηλώνεις τη θερμοκρασία να λιώσουν τα τυριά και να δημιουργηθεί μια κρεμώδη σάλτσα. Μεταφέρεις τα ζυμαρικά στο τηγάνι δυο λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο βρασμός του για να τελειώσει το βράσιμο μέσα στη σάλτσα. Κατά τη γνώμη μου δε χρειάζεται επιπλέον αλάτι γιατί τα τυριά είναι αρκετά αλμυρά αλλά δοκιμάζεις κι αν νομίζεις πως χρειάζεται προσθέτεις λίγο στο τελευταίο ανακάτεμα.Σερβίρεις τα ζυμαρικά πασπαλισμένα με τα καβουρδισμένα κουκουνάρια.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση! Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια