Όταν η ζωή σου δίνει πατάτες, φτιάξε πατατόπιτα! Με μπόλικη φέτα και μυρωδικά, να μοσχομυρίσει ο τόπος. Εύκολο, γρήγορο και χορταστικό φαγάκι για το σπίτι ή το ταπεράκι!
Βράζεις σε αλατισμένο νερό 600 γραμ. πατάτες και τις χοντροκόβεις.
Ανακατεύεις με 300 γραμ. φέτα σε χοντρά τρίμματα, 3 αυγά χτυπημένα με 3 κουτ.σ. γιαούρτι στραγγιστό, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, 3 κουτ.σ. ελαιόλαδο, 2-3 κουτ.σ. σιμιγδάλι, πιπέρι κι αν χρειαστεί λίγο αλάτι, αναλόγως πόσο πικάντικη είναι η φέτα που θα χρησιμοποιήσεις.
Λαδώνεις ελαφρά ένα ταψάκι 20Χ30 περίπου και πασπαλίζεις με λίγο σιμιγδάλι. Βάζεις το μείγμα της πίτας μέσα και πασπαλίζεις με σουσάμι.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια της πίτας.
Αφήνεις να πέσει λίγο η θερμοκρασία, πριν κόψεις σε κομμάτια και σερβίρεις.
Ακολούθησε με στο Instagram στο Facebook στο Pinterest για ν' ανταλλάξουμε ιδέες και έμπνευση!
Αν δοκιμάσεις τη συνταγή, ανέβασε φωτογραφία και κάνε με tag. Θα χαρώ πολύ να μου πεις τη γνώμη σου!
0 Σχόλια